Ako dokáže Facebook zmeniť tvár recruitingu

Recruiting prostredníctvom internetu dnes už nie je ničím novým. Ak chcete nájsť kvalifikovaných kandidátov s podrobným životopisom, väčšinou vás napadne LinkedIn. A celkom oprávnene. Najväčšia platforma orientovaná práve na job searching a biznis je ideálnym miestom, kde môžete natrafiť na budúceho zamestnanca. Čo ak vám povieme, že existuje platforma, ktorá má až 15x viac aktívnych používateľov?

Prečo Facebook?

Prvým dôvodom, prečo pri recruiting aktivitách zvážiť Facebook, je jeho nespochybniteľná dominancia. Spája nielen viac ako 400 miliónov používateľov, ale aj organizácie a spoločnosti navzájom. Mesačne Facebook eviduje takmer 2 miliardy aktívnych používateľov, zatiaľ čo v prípade LinkedInu aktívni používatelia tvoria len 56% z celkových 500 miliónov.

Jednoduché vyhľadávanie

Diverzita a celkový počet používateľov je jedným z mnohých benefitov, ktoré Facebook recruiterom ponúka. Pri vyhľadávaní potenciálneho kandidáta preto môžete využiť širokú škálu charakteristík. Stačí ich jednoducho napísať do vyhľadávania. Hľadajte na základe pracovnej pozície, aktuálneho zamestnávateľa, či miesta výkonu práce.

Priame zacielenie

Sociálne siete sa vyvíjajú s nárokmi svojich používateľov. Ak sa pri rozširovaní databázy potenciálnych kandidátov nechcete spoliehať len na organické vyhľadávanie, najjednoduchším spôsobom je platená reklama.

Systém platených reklám na Facebooku je navrhnutý tak, aby doručil obsah priamo cieľovému publiku. Po zadaní konkrétnych charakteristík, ako napríklad pohlavie, vek, či špecifické kľúčové slová týkajúce sa pracovnej pozície, Facebook automaticky vypočíta počet používateľov, ktorí spĺňajú stanovené kritériá. Výhodou platených reklám je možnosť stanoviť si dobu, po ktorú bude daná kampaň prebiehať. V prípade ceny za reklamu sú na výber dve možnosti – pay per click (platba za klik), alebo pay per impression (platba za počet zobrazení).  

HR posty, ktoré fungujú

Facebook reklama pomôže zúžiť cieľovú skupinu a konkrétne adresovať jednotlivé HR príspevky. Druhým krokom je čo najviac zatraktívniť ponuku práce, aby na ňu klikalo čo najviac používateľov.

    • Stručný popis príspevku – prvé 4 slová v popise rozhodujú o tom, či získate používateľovu pozornosť, alebo nie.
    • Vizuálne prvky – až 40% ľudí otvorenejšie reaguje na vizuálne informácie ako obsiahly text. Využite obrázky, ktoré presvedčia kandidáta, že pracovať u vás sa oplatí.
    • Kvalitné recruiting video – pracovné ponuky obsahujúce video, majú až o 36% väčšiu odozvu.
    • Zacielenie reklamy – profily na Facebooku obsahujú množstvo osobných informácií, ktoré používatelia s radosťou zverejňujú. Čím konkrétnejšie je zacielenie, tým je vyššia pravdepodobnosť, že sa pracovná ponuka zobrazí tým správnym ľuďom.
    • Uverejňujte ponuku práce na správnom mieste – okrem platených reklám ponúka Facebook množstvo príležitostí, ako zviditeľniť pracovný inzerát. Facebook groups pre aktívnych kandidátov, zdieľanie inzerátu aktuálnymi zamestnancami, a čoskoro už aj zverejnenie pracovnej ponuky na vlastnom firemnom profile vďaka tlačidlu “jobs” v menu. Toto tlačidlo je populárnym trendom zatiaľ len v USA a Kanade, no v najbližšom čase môžeme túto novinku očakávať aj u nás.

Veľká spoločnosť, ešte väčšia hiring kamapň

V prípade veľkých spoločností, či korporácií hiring proces predstavuje dlhodobú aktivitu so zámerom nájsť čo najviac ideálnych kandidátov. Ich cieľom je odprezentovať imidž spoľahlivého zamestnávateľa pred očami širšej verejnosti a zároveň násobiť prítomnosť značky v danom odvetví. Šikovným spôsobom je vytvorenie kariérnej fanpage, ktorá na jednom mieste zoskupí pracovné ponuky, informácie o zamestnávateľovi, či poskytne pohľad na celkový brand image.

Takúto kariérnu fanpage využíva aj Slovenská spoločnosť Ernest & Young, ktorá jej pomáha zvýšiť šancu, že ju nájdu aj pasívni kandidáti. Prináša informácie o aktuálne voľných pracovných pozíciách, náhľad do života vo firme i zamestnaneckých benefitov. 

Okrem toho na tejto stránke potenciálny kandidát nájde aj HR videá, ktoré automaticky prelinkujú na webovú stránku. Kariérna fanpage EY careers má viac ako 1 milión priaznivcov, ktorí aktívne sledujú jej činnosť.

Tajomstvo kariérnych fanpage

Kľúčom k vybudovaniu populárnej a predovšetkým reprezentatívnej kariérnej fanpage nie je nič iné, ako vzájomná interakcia. Keďže primárnou úlohou týchto stránok je informovať aktívnych i pasívnych kandidátov o pracovných možnostiach. Pri budovaní kariérnej fanpage je potrebné myslieť na niekoľko bodov:

  • odpovedať na všekty komentáre a správy,
  • pri odpovediach zachovať ľudskú tvár,
  • takmer každý post by mal obsahovať otázku, ktorá zapojí fanúšikov,
  • udržať fanpage zaneprádznenú – prispievať niekoľkokrát denne,
  • poskytnúť pridanú hodnotu – v prípade otázok možnosť osobného rozhovoru, poskytnutie poradenstva pri určitých krokoch.

PÁČIL SA VÁM TENTO ČLÁNOK? ZDIEĽAJTE HO S PRIATEĽMI.

Prihláste sa k odberu

Zaujímavé info zo sveta recruitmentu, biznisu a kariéry každý mesiac vo vašej mailovej schránke.

Ostaňme v spojení

Sledujte nás na Facebooku a Linkedin. Prinesieme vám vždy čerstvý a kvalitný obsah.