6 vzdelávacích webov, vďaka ktorým predbehnete konkurenciu

Uspieť v konkurenčnom boji na poli biznisu a pracovného trhu nie je jednoduché. Aby ste sa odlíšili od svojej konkurencie a ponúkli niečo viac, musíte sa neustále vzdelávať. Pripravili sme pre vás prehľad najlepších vzdelávacích portálov, ktoré vám pomôžu uspieť zajtra aj dnes na neustále sa meniacom trhu.

 LYNDA ↗

Pravdepodobne každý z nás pozná najpopulárnejšiu sociálnu sieť pre profesionálov – Linkedin. Zakladatelia tejto platformy neustále rozširujú funkcionality a portfólio svojich služieb, preto sa po úspešnej akvizícii portálu Slideshare nezastavili a pred časom kúpili aj projekt elearningového vzdelávania Lynda.com. Tento, v súčasnosti veľmi rozšírený, portál poskytuje svojim užívateľom prakticky neobmedzené možnosti vzdelávania sa online. Témy kurzov sú primárne orientované na IT, Business development a oblasti tzv. kreatívneho priemyslu.

UDEMY↗

Udemy je jednou z najväčších platforiem na online vzdelávanie. V súčasnosti má celosvetovo viac než 15 miliónov aktívnych používateľov a cez 45 000 otvorených kurzov. Na Udemy nájdete široké spektrum tém od marketingu, webdevelopmentu, fotografie a dizajnu až po osobnostný rozvoj či pracovnú produktivitu. Kurzy sú zložené z krátkych video lekcií, pričom na konci lekcie/kurzu prejdete online testom, ktorý preverí vaše nadobudnuté vedomosti. Po úspešnom absolvovaní kurzu môžete navyše získať certifikát, ktorý obohatí váš Linkedin profil a pomôže vám vyniknúť v konkurencii.

COURSERA↗

Ak ste sa už snažili vzdelávať online, určite ste narazili na platformu Coursera. Tento online vzdelávací systém zoskupuje až 180 vzdelávacích tém a plnohodnotne vzdeláva viac než 25 miliónov používateľov po celom svete. Coursera v súčasnosti ponúka okolo 2 000 video kurzov, pričom medzi jej najväčšie výhody patrí šikovná mobilná aplikácia, preklad kurzov až do 30 jazykov (titulky) a obrovská základňa motivovaných ľudí, s ktorými môžete navzájom zdieľať svoje know-how. Po úspešnom absolvovaní kurzu získate taktiež elektronický certifikát, ktorý vám pomôže vo vašej ďalšej kariére. Zástupcovia platformy Coursera tvrdia, že si vďaka ich platforme môžete osvojiť až 13 nových schopností a zdokonaliť sa prakticky v čomkoľvek. Coursera navyše ako jedna z mála online vzdelávacích platforiem poskytuje aj akreditované kurzy realizované poprednými svetovými univerzitami.

SEDUO↗

Ak svojim znalostiam z angličtiny veľmi nedôverujete, môžete využiť alternatívne video kurzy zo susedného Česka. Portál Seduo ich má na svojom konte viac než 80 a takmer štvrtina z nich je dostupná úplne zadarmo. Na webe aktuálne študuje približne 150 000 ľudí a toto číslo neustále rastie. Okrem českého jazyka na Seduo oceníte aj možnosť vrátenia peňazí v prípade vašej nespokojnosti či percentuálne hodnotenie kurzov reálnymi študentmi vďaka čomu sa môžete jednoduchšie rozhodnúť, ktorému z nich budete venovať svoj čas.

HIGHBROW↗

Aj keď sú video kurzy pohodlné, existujú aj iné alternatívy. Portál Highbrow naproti svojim konkurentom využíva možnosť emailového vzdelávania. A o čo vlastne ide? Jednoducho sa prihlásite na vami zvolený kurz a systém automaticky pošle každú novú lekciu priamo na váš email. Sami sa rozhodnete kedy a v čom sa budete vzdelávať. Navyše máte možnosť študovať materiály aj počas cestovania v autobuse alebo obednej prestávky v práci. Highbrow poskytuje svojim užívateľom dve verzie Free (bezplatné členstvo) a Premium (od 4$/mes). Prémiový prístup vám zaručí nelimitovaný prístup ku všetkým kurzom, štúdium bez reklám či rýchlejšie doručenie lekcie nezávisle na časovom pásme, v ktorom sa nachádzate.

SOCIALTALENT↗

Špeciálne pre recruiterov sme do nášho prehľadu zaradili aj portál Socialtalent.co. Ide o írsky startup projekt, ktorý v súčasnosti využívajú popredný svetový recruiteri i začínajúci špecialisti v oblasti. Na webe Socialtalent nájdete témy ako social selling či recruiting a najmä množstvo dokumentov, ebookov, webinárov a videí, ktoré vám pomôžu posunúť svoju recruiterskú kariéru o ďalšiu úroveň vyššie. A čo vás to bude stáť? Vo väčšine prípadov sa Socialtalent uspokojí len s vašou emailovou adresou. V tých ďalších budete musieť zaplatiť premium prístup.

PÁČIL SA VÁM TENTO ČLÁNOK? ZDIEĽAJTE HO S PRIATEĽMI.

Prihláste sa k odberu

Zaujímavé info zo sveta recruitmentu, biznisu a kariéry každý mesiac vo vašej mailovej schránke.

Ostaňme v spojení

Sledujte nás na Facebooku a Linkedin. Prinesieme vám vždy čerstvý a kvalitný obsah.