5 užitočných aplikácií na zjednodušenie práce

Takmer všetci poznáme etablované aplikácie pre uľahčenie práce ako Slack, Trello, Todoist a podobne. Na trhu je však aj množstvo menej známych appiek/programov, ktoré dokážu zvýšiť našu efektivitu alebo nám aspoň spríjemniť život. V tomto blogu sme sa rozhodli predstaviť vám päticu menej známych pomocníkov, ktorých sme si v #PERSONALITY obľúbili.

1. POCKET

Aplikácií umožňujúcich uložiť si článok na neskoršie prečítanie existuje mnoho. Pocket máme radi pre jeho jednoduchosť a príjemné užívateľské rozhranie. Je k dispozícii pre iPhone-y aj telefóny so systémom Android a viete si ho pridať ako rozšírenie do prehliadačov (Google Chrome, Mozzila Firefox a pod.). Večer si potom môžete v pokoji prečítať všetko, čo ste cez deň nestihli a vďaka funkcii vyhľadávania sa nestratíte ani vo väčšom množstve uložených článkov.

2. FREEDOM

Tvorcovia prezentujú Freedom ako “anti-distraction tool” a my ho radi používame v záťažových obdobiach, kedy naozaj nie je času nazvyš. Princíp je jednoduchý – viete, koľko času denne strávite “mikro-pauzami” v podobe scrollovania po Facebooku, čítania spravodajstva alebo pozerania videí na YouTube? Freedom však nie je aplikácia, ktorá by vám tento čas vyčíslila. Freedom je aplikácia, ktorá vám tieto aktivity znemožní. 🙂 Poviete jej, kde najčastejšie “zabíjate čas” a ona vás na tieto weby jednoducho nepustí. Ideálny pomocník, keď sa potrebujete sústrediť.

3. HELP+SPELL (iba pre Windows)

Šikovná pomôcka, ak často “copy-paste”-ujete obsah medzi viacerými oknami/softvérmi. Tento program ukladá do zoznamu všetko, čo ste si nakopírovali, a to vrátane obrázkov. V rámci zoznamu viete položky pohodlne kategorizovať aj zoraďovať. A keď budete potrebovať niektorú z nich prilepiť, jednoducho ju vyhľadáte v zozname.

4. SCANBOT

Perfektný pomocník, ak ste práve mimo kancelárie a potrebujete oskenovať dokument. Stačí si otvoriť v mobile Scanbot, namieriť kameru na papier a aplikácia urobí zvyšok za vás. Dokáže prekvapivo presne identifikovať cieľ, obsahuje korekciu perspektívy (v rámci možností papier “vyrovná”) a export do pdf-ka s odoslaním na email je hračka. Okrem toho rozlišuje QR kódy, telefónne čísla, e-maily aj adresy webov, ktoré zároveň prevedie na aktívne prvky. V rámci premium verzie je možné dokumenty editovať a pridávať k nim poznámky.

5. GORGIAS TEMPLATES

Táto pomôcka je v čase písania článku, bohužiaľ, dostupná iba ako doplnok pre Google Chrome, no v budúcnosti ju snáď tvorcovia pretvoria na univerzálnejší nástroj. Umožňuje nastaviť si vlastné klávesové skratky, vďaka ktorým už nebudete musieť zdĺhavo písať celý text, napr. “Pekný víkend prajem, Peter”, ale na klávesnici stlačíte len “tab+pv” (alebo inú skratku, závisí od vás). Druhá užitočná funkcia je vytváranie vlastných šablón. Tie sa hodia, ak v emailoch často zodpovedáte tie isté otázky. Odpoveď si jednoducho uložíte medzi šablóny a pri najbližšej príležitosti ju pohodlne vložíte. Chce to trochu praxe, no hneď ako dostanete svoje skratky “do prstov”, začnete šetriť veľa času.

PÁČIL SA VÁM TENTO ČLÁNOK? ZDIEĽAJTE HO S PRIATEĽMI.

Prihláste sa k odberu

Zaujímavé info zo sveta recruitmentu, biznisu a kariéry každý mesiac vo vašej mailovej schránke.

Ostaňme v spojení

Sledujte nás na Facebooku a Linkedin. Prinesieme vám vždy čerstvý a kvalitný obsah.