Dobre vytvorený Linkedin je ako zbraň

Linkedin je jednou zo sociálnych platforiem určených pre ľudí hľadajúcich si zamestnanie alebo nové obchodné príležitosti. Svoje využitie nachádza aj v prostredí firiem, ktoré ho využívajú na tvorbu profesionálnych firemných profilov. Užitočnosť tejto siete už objavilo viac než 476 miliónov používateľov na celom svete. Ich počet navyše neustále narastá a v budúcnosti nepredpokladá stagnáciu. Budovanie silných profilov na Linkedin-e nie je dôležité len pre branding spoločnosti, ale vytvára priestor aj pre online vzťah klient – firma.

Prečo je Linkedin taký dôležitý?

Linkedin je sociálna sieť určená najmä pre profesionálov a recruiterov. Často je označovaný ako najefektívnejšia platforma na vyhľadávanie potenciálnych zamestnancov alebo obchodných kontaktov.

Umožňuje nadviazať kontakt so spoločnosťami a jednotlivcami, ktorých by ste za iných okolností pravdepodobne nenašli. Aj preto je tejto platforme na pracovnom trhu pripisovaná veľká vážnosť. Poprednú pozíciu Linkedinu potvrdzujú aj štatistiky, ktoré tvrdia, že až šesť z desiatich používateľov internetu využíva sociálne siete na získanie informácií o spoločnosti pred tým, než ju kontaktujú so záujmom o pracovnú pozíciu.

Kľúčová je prístupnosť

Linkedin si postupom času vypracoval stabilnú pozíciu medzi veľkými sociálnymi sieťami. Od začiatku sa prezentuje ako profesionálna platforma určená predovšetkým pre B2B marketing a recruiting. Čoraz častejšie preniká aj do komunikačnej stratégie firiem, zamestnancov i freelancerov.

Jeho najsilnejšou výhodou je schopnosť premeniť chladný obchodný kontakt na osobnejší, ktorý verejnosti imponuje až štyrikrát viac než iné. Navyše má jedinečnú schopnosť zviditeľniť vás v obrovskom množstve svetových odborníkov.

Obsah, obsah, obsah

Od iných sociálnych sietí Linkedin odlišuje najmä špecifický druh obsahu. Vašou úlohou by preto malo byť vytvárať obsah, ktorý bude žiadaný a bude preukazovať vaše profesijné schopnosti. Výhodou je, ak ho vaši sledovatelia budú chcieť nielen vidieť, ale dokonca aj virálne zdieľať.

Ak sa chcete dozvedieť, čo majú nové vaši priatelia, kde boli na dovolenke alebo koho uznávajú, otvoríte si Facebook či Twitter. Keď však máte záujem o profesionálne informácie, jednoznačnou voľbou je práve Linkedin.

Nechajte sa nájsť

Ak je Linkedin profil pripravený správne, dokáže ľahko osloviť tisíce potenciálnych klientov alebo prilákať kandidátov na vaše voľne pracovné pozície. Nastavenie vyhľadávania funguje na rovnakom princípe ako je tomu v prípade Google alebo Bing. Stačí, ak si definujete vybrané kľúčové slová a použijete ich v headline, v opise spoločnosti, prípadne v popise pracovnej pozície a odporúčaniach. Takéto slová sú účinné najmä pri charakterizovaní značky a hodnoty, ktorú firma sprostredkuje klientom, zamestnancom i celkovému trhu.

Správne nastavené optimalizované vyhľadávanie poskytuje veľkú konkurenčnú výhodu, ktorú pri rýchlom raste Linkedin siete určite využijete (každú sekundu sa na Linkedin zaregistrujú dvaja noví používatelia). Strategické umiestňovanie kľúčových slov do obsahu celého profilu vás teda posunie na popredné priečky vo vyhľadaných výsledkoch a zvýši vaše šance na úspech.

Linkedin je tu pre vás a váš biznis. Pomáha priblížiť názory a preferencie zákazníkov, spoľahlivo rozvíjať vaše podnikanie, zviditeľniť vás a v neposlednom rade umožniť vašej spoločnosti získať nových zodpovedných a profesionálnych zamestnancov. Efektívne si nastaviť profil môže byť náročné. S trochou trpezlivosti to však určite zvládnete. A ak na tvorbu profilu nemáte dostatok času, môžete využiť aj špecializované služby profesionálov.

PÁČIL SA VÁM TENTO ČLÁNOK? ZDIEĽAJTE HO S PRIATEĽMI.

Prihláste sa k odberu

Zaujímavé info zo sveta recruitmentu, biznisu a kariéry každý mesiac vo vašej mailovej schránke.

Ostaňme v spojení

Sledujte nás na Facebooku a Linkedin. Prinesieme vám vždy čerstvý a kvalitný obsah.